Zelf aan de haak

Misschien zie je overal om je heen de wol en haaknaalden in de winkels en lijkt het jou ook wel wat om het te leren.. maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of is het een techniek die je lang geleden al geleerd hebt, en wil je je kennis weer even opfrissen?

Er zijn tegenwoordig enorm veel tutorials op Youtube te vinden, die ideaal zijn voor de (beginnende) haakster, ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze video’s zijn afkomstig van de webwinkel WOLPLEIN.NL

BASISBEGINSELEN


GRANNY SQUARES HAKEN
Granny squares zijn gehaakte vierkantjes die in je later aan elkaar naait of haakt. Het bestaat uit lossen en stokjes (dus als je die onder de knie hebt kan je aan de slag) en het is enorm verslavend! Eenmaal bezig kan je naar hartelust gaan combineren en je fantasie de vrije loop laten!. Bijgevoegde foto is een voorbeeld van de basis granny squares van allemaal 1 kleur, en allen hebben ze als laatste een witte toer.

De squares kun je zo groot maken als je zelf wilt, maar ook het totale project natuurlijk! Lijkt het je niet heerlijk om de koude wintermaanden door te brengen onder een zelfgemaakte deken? Extra genieten!


HIER kan je een filmpje vinden over hoe je nou een granny square maakt. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten